Vul een zoekwoord in:

Duurzaamheid

Duurzaamheid en klimaatverandering zijn belangrijke maatschappelijke thema's, waar de keramische industrie volop aan werkt. Zo vormen duurzame grondstofwinning, energiebesparing en terugdringing van emissies al decennia lang belangrijke speerpunten van de keramische industrie.

Duurzaamheid omvalt alle ontwikkelingen, op technologisch, economisch, ecologisch en sociaal vlak, die bijdragen aan een wereld die efficiënter en zuiniger is. Daarbij moet zowel  in de behoeftes van de huidige generatie  als in die van toekomstige generaties worden voorzien.

Op productniveau telt vooral de belasting van het milieu over de gehele levensduur. Het gaat echter ook over de geleverde bijdrage aan comfort, gezondheid, veiligheid en belevingswaarde. Weggooien van een product of sloop van een bouwwerk levert immers de meeste vervuiling op.

 

01 Gemaakt van natuurlijke grondstoffen
02 Klei, is een ruim voorradige en hernieuwbare lokale grondstof
03 Kleiwinning geeft nieuwe natuur en voorkomt overstromingen
04 Hergebruik van reststoffen in de productie
05 Bron voor duurzame en dierbare toepassingen
06 Lange levensduur zonder onderhoud
07 Aangenaam en gezond leefklimaat in gebouwen
08 Resistent en onbrandbaar
09 Hergebruik producten in tweede 'levensfase'
10 'Beschermheer' van cultuurhistorische waarden, identiteit en karakter

Het duurzame karakter van keramiek

Keramische producten onderscheiden zich door het gebruik van een natuurlijke en zichzelf vernieuwende, lokaal beschikbare grondstof, een onweersproken levensduur zonder onderhoudsnoodzaak, non-toxiteit, kleurechtheid en vormvastheid.

Bovenal zijn de producten mooi en vormen de basis voor goede ontwerpen en een prettige en veilige omgeving met karakter en een hoge emotionele waarde. Ze vormen het decor van ons dagelijks leven met een uitstekende gebruikservaring en toekomstwaarde, en dat al vele eeuwen lang.