Vul een zoekwoord in:

Dierbare toepassingen

Keramiek is een bron voor het realiseren van dierbare producten, gebouwen met karakter en een aangename leefomgeving. Het begrip 'duur­zaam' wordt vooral gebruikt in relatie tot de zorg voor het milieu. Dat vraagt om goed geïsoleerde bouw­werken, met gebruik van energie- en milieu­sparende techno­logieën. De toekomst kan ook veilig­ worden gesteld door het creëren van comfort, een gevoel van veilig­heid en zeker­heid, door iets heel dier­baars te maken dat lang mee kan. Deze laatste bete­kenis van duurzaam­heid wordt vaak ver­geten.

De levensduur van een product of bouwwerk heeft grote invloed op de milieuprestaties. De emotionele waarde van producten en gebouwen blijkt voor de levensduur doorslaggevend. In tegenstelling tot de gebruiks- en technische waarde, is de emotionele waarde namelijk de enige waarde die in de loop van de tijd kan stijgen.

Keramische producten als baksteen en de dakpan worden al eeuwen lang gebruikt in ons landschap. Hun technische en esthetische kwaliteiten zijn bijgeschaafd in de loop der eeuwen om een antwoord te bieden aan nieuwe comforteisen, nieuwe bouwtechnieken en nieuwe esthetische wensen. Ontwerpers kunnen hun inspiratie vinden voor het realiseren van dierbare producten en gebouwen in de vele beschikbare keramische producten met een uitgebreid kleurenpallet, verschillende formaten en texturen.