Vul een zoekwoord in:

Nieuws

Nieuwe KNB brochure 'Straatbaksteen kwaliteit ligt op straat'

Alles wat u altijd al had willen weten over straatbaksteen; precies dat  staat in de nieuwe KNB- brochure ‘Straatbaksteen, Kwaliteit ligt op straat’. De nieuwe uitgave is een gewijzigde herdruk van de 2005-brochure In verband met Straatbaksteen en belicht diverse thema’s die voor straatbaksteen van belang zijn.

Cover brochure Straatbaksteen.PNG

NK Metselen 2020 definitief afgelast

De finale van het NK Metselen eind mei in Someren gaat definitief niet door. Dat besloten de directies van KNB en het Varendonck College in reactie op de Kabinetsmaatregelen van 23 maart. Deze maatregelen hebben tot doel besmettingen door het Coronavirus te voorkomen of te beperken en omvatten een verbod op alle bijeenkomsten tot 1 juni.

Aan de slag in Oosterbeek

Vacature beleidsmedewerker energie en klimaat

KNB is op zoek naar een beleidsmedewerker energie en klimaat. Bij interesse voor de functie ben je van harte uitgenodigd om tot uiterlijk 28 maart een gemotiveerde sollicitatie per e-mail te zenden.

foto keramisch huis  290604005.JPG

Bouwkeramiek start deelname Limburgs Energie Akkoord

Met instemming van de Provincie Limburg, de Limburgse Werkgevers Vereniging en 13 energie-intensieve bedrijven maakt nu ook KNB deel uit van het Limburgs Energie Akkoord (LEA). Gezamenlijk leveren de partijen een bijdrage aan de nationale klimaatdoelstellingen. Lees meer >>

LEA3.jpg

Circulaire producten van bouwkeramiek: niet moeilijk en direct beschikbaar

In opdracht van RVO Nederland publiceerde W/E Adviseurs de uitgave Circulaire producten & diensten: inspirerende voorbeelden voor de bouw. Deze uitgave besteedt ook aandacht aan droogstapelsystemen met metselbaksteen en C2C keramische tegels van Koninklijke MOSA. Lees meer >>

DSCN2189.JPG

Start 68e editie NK Metselen ‘anno 1953’

Op 16 januari start in Breda het NK Metselen 2020. Dat gebeurt met een eerste voorronde bij Bouwschool Breda.

Voorronde NK Metselen tijdens Bouwbeurs Utrecht februari 2019.jpg

BNR Bouwmeesters over de baksteenindustrie

Hoe liggen de bakstenen erbij? 2020 start met een maand waarin BNR Bouwmeesters in het teken staat van bouwmaterialen. Hoe dan beter te beginnen dan met een uitzending over de baksteenindustrie 'de belangrijkste bouwmaterialen voor de bouw'.

SCREENSHOT gevelbaksteen en straatbaksteen.JPG

Akkoord op Baksteen CAO 2019/2020

Leden van CNV Vakmensen, FNV Procesindustrie en KNB hebben definitieve overeenstemming over een nieuwe Baksteen CAO. Deze kent een looptijd van 15 maanden, bevat twee structurele loonronden en enkele inhoudelijke wijzigingen. Het akkoord werd bereikt na 7 maanden onderhandelen.

Foto CAO.png (2)

Ontvangt u de KNB-architectennieuwsbrief al?

Blijf op de hoogte van interessante nieuws voor architecten vanuit KNB en schrijf u vandaag nog HIER in voor de Architectennieuwsbrief. Dan krijgt u een aantal keer per jaar het laatste nieuws vanuit de keramische industrie voor architecten in uw inbox.

Architectennieuwsbrief.JPG

Inschrijving KNB brancheopleidingen keramiek geopend

Het nieuwe opleidingsseizoen van KNB is in zicht. In oktober starten de Post HBO-opleiding Keramiek en de VKI, Vakopleiding Keramische Industrie. Deze zijn bedoeld voor werknemers in de procesindustrie. Inschrijven is mogelijk van heden tot 30 september.

Naamloos-2.jpg