Vul een zoekwoord in:

Straatbaksteen

Een groot deel van de bestrating in Nederland bestaat uit straatbaksteen. Al eeuwenlang wordt het toegepast, zowel in straten en pleinen als in tuinen en parken. De gebakken straatsteen is niet weg te denken uit onze leefomgeving. Architecten, aannemers en opdrachtgevers kiezen voor straatbaksteen vanwege de duurzame en esthetische kwaliteiten en de ruime toepassingsmogelijkheden. Bovendien draagt straatbaksteen bij aan een positieve beleving van de openbare ruimte.

Het assortiment

Het assortiment straatbaksteen kenmerkt zich door veel variatie: verschillende steensoorten, kleuren en formaten zorgen voor volop keuzemogelijkheden. Het type bestrating - terras, tuinpad of oprit - en de gewenste sfeer zijn bepalend voor de keuze van het type straatbaksteen en het bestratingsverband.Er bestaan vormbak en strengpers straatbakstenen. In Nederland is de vormbaksteen verreweg de meest toegepaste straatbaksteen.

Duurzaamheidskwaliteiten

Straatbaksteen onderscheidt zich door het gebruik van een natuurlijke en zichzelf vernieuwende, lokaal beschikbare grondstof, een onweersproken levensduur zonder onderhoudsnoodzaak, non-toxiteit, kleurechtheid en vormvastheid. Bovendien is de mate van hergebruik van straatbaksteen zeer hoog en is het een waardevast product. Hier vindt u de brochure met meer informatie.

Normen en richtlijnen

  • Europese productnorm NEN-EN 1344 'Straatbaksteen - Eisen en beproevingmethoden'
  • Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO productcertificaat: NPR 2360 'Straatbaksteen'