Vul een zoekwoord in:

Gevelbaksteen

Gevels met baksteen geven Nederlandse gebouwen (nieuwbouw of renovaties) een authentieke uitstraling, en dat niet zonder reden. Baksteen is robuust, onderhoudsarm, onbrandbaar, bestand tegen de zware condities van ons klimaat en kent een zeer lange levensduur. Dit alles maakt een baksteengevel tot een uitermate verantwoorde keuze!

Architecten, ontwerpers en opdrachtgevers kiezen bewust voor gevelbaksteen vanwege de duurzame en esthetische kwaliteiten, een gezond binnenklimaat, de vormvrijheid en vanwege de ruime toepassingsmogelijkheden.

Variatie en mogelijkheden van gevelstenen

Het assortiment gevelbaksteen kenmerkt zich door een grote variatie aan kleuren, formaten en texturen. Innovaties door de Nederlandse baksteenindustrie hebben de mogelijkheden voor baksteengevelwerk recent sterk uitgebreid. Naast metselwerk, lijmwerk of droog stapelsystemen met gevelbaksteen, zijn er smalle bakstenen en baksteenstrips ofwel keramische steenstrips. Er is volop keuze voor baksteengevelwerk!

In het videofragment (7 minuten) hieronder biedt KNB adviseur Raimond Nuvelstijn waardevolle informatie op het gebied van innovatie van gebakken kleimaterialen.

Duurzaamheidskwaliteiten

Baksteen onderscheidt zich door het gebruik van natuurlijke klei, een zichzelf vernieuwende, lokaal beschikbare grondstof, een zeer lange levensduur zonder onderhoudsnoodzaak, non-toxiciteit, kleurechtheid, hergebruiksmogelijkheden, waardevastheid en vormvastheid.

Normen en richtlijnen

De Nederlandse gevelbaksteen voldoet aan de Europese productnorm NEN-EN 771-1 ’specificaties voor metselstenen – Deel 1 Metselbakstenen’ en aan de Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO productcertificaat BRL 1007.

Technische informatie

Technische informatie over gevelbaksteen is te vinden in brochures en infobladen.