Vul een zoekwoord in:

Kwaliteitsproducten

Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand. De levensduur van een product is één van de belangrijkste aspecten in relatie tot de werkelijke milieubelasting. Door de eeuwen heen is bewezen dat keramische producten een zeer lange levensduur hebben. Dat heeft zowel een relatie met de esthetische- als met de technische eigenschappen.

De Nederlandse keramische industrie verwerkt klei tot functionele kwaliteitsproducten. Deze producten zijn veelal dagelijkse gebruiksartikelen: baksteen en keramische dakpannen, tegels en rioleringen maar ook wastafels, toiletpotten, kopjes en borden, vuurvaste materialen en sieraardewerk.

Keramiek is de verbinding van de oerelementen aarde, water, vuur en lucht. Klei wordt - na schoning, bewerking, vormgeving en droging - gebakken tot een steenachtig product. De kwaliteiten? Robuust, veilig, niet schadelijk voor de gezondheid, vormvast, kleurecht, onderhoudsarm, resistent, onbrandbaar en milieuverantwoord. De producten zijn bestand tegen zware condities, zoals weer en wind, temperatuurwisselingen, water en agressieve stoffen. Tevens worden er geen toxische of allergene substanties afgegeven.

Door de massa en poreuze structuur bezitten veel keramische producten goede thermische en vochtregulerende eigenschappen.

Keramische tegels en sanitair zijn hygiënisch omdat ze antistatisch, niet poreus, waterdicht en eenvoudig schoon te maken zijn. Bovendien is het materiaal reukloos en neemt het ook geen geur, stoom of rook op. Het is verder resistent tegen schimmels, dus ideaal in vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens en toiletten. Ten slotte geven ze door de dichte oppervlaktestructuur geen aanleiding tot allergische reacties.