Vul een zoekwoord in:

KNB Duurzaamheidsagenda

De Nederlandse bouwkeramische industrie intensiveert haar inspanningen om op een klimaatneutrale wijze te produceren. Dat blijkt uit de Duurzaamheidsagenda 2019-2022 die branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) op dinsdag 11 juni 2019 overhandigde aan Hugo von Meijenfeldt, Nederlands SDG Coördinator bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Duurzaamheidsagenda 2019-2022 ‘Lokaal voor mondiaal’ is de vierde op rij. Voor de inhoud putte KNB inspiratie uit de 2030 Agenda for Sustainable Development and its 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties (VN). "De duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN moedigen de keramische industrie aan om forse en hervormende stappen te zetten die noodzakelijk zijn om onze wereld op een duurzaam en veerkrachtig pad te krijgen”, aldus KNB-voorzitter Han Noten bij de presentatie.

De Duurzaamheidagenda 2019-2022 draagt het motto ‘Lokaal voor mondiaal’; kansrijke initiatieven op lokaal niveau zijn dragers voor succes op mondiaal niveau.

Bekijk de Duurzaamheidsagenda 2019-2022 ‘Lokaal voor mondiaal’