Vul een zoekwoord in:

Steenfabriek De Rijswaard

De Rijswaard is zich continu bewust van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Speerpunten op het gebied van energiebesparing en duurzaam produceren zijn diep in het beleid verankerd en komen in de dagelijkse praktijk aan de orde.

De Rijswaard streeft naar een zo laag mogelijk energieverbruik. Hiermee laat het bedrijf zien dat efficiënte productie en milieuzorg hand in hand gaan. Zo beschikt De Rijswaard over twee warmte-kracht koppeling installaties waarmee het bedrijf de restwarmte die vrijkomt tijdens het afkoelingsproces van de stenen in de oven herbruiken in de drogerij. En via een uniek energiemonitoringsysteem wordt nauwgezet in de gaten gehouden hoeveel kubieke meter gas er wordt verbruikt tijdens het bakken van de stenen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn het nieuwste onderdeel van de Rijswaard in het kader van duurzaam ondernemen. Ruim 30.000 m2 van het tasveld is in 2019 overkapt. Ruim de helft van de overkapping is voorzien van zonnepanelen, waarmee de elektriciteitsbehoefte grotendeels wordt voorzien, 12.500 m2 met 7140 stuks zonnepanelen!