Vul een zoekwoord in:

Gevelbaksteen

Gevels met baksteen geven Nederlandse gebouwen een authentieke uitstraling. Het is al eeuwenlang het meest gebruikte gevelmateriaal omdat het gebouwen goed beschermt tegen de elementen. Het is robuust, onderhoudsarm, onbrandbaar en bestand tegen zware condities. De zeer lange onderhoudsvrije levensduur maken het tot een uitermate verantwoorde keuze, zowel uit economisch- als uit milieuoogpunt. Architecten, ontwerpers en opdrachtgevers kiezen bewust voor gevelbaksteen vanwege de duurzame en esthetische kwaliteiten, een aangenaam en gezond binnenklimaat, de vormvrijheid en vanwege de ruime toepassingsmogelijkheden.

Volop keuze

Het assortiment gevelbaksteen kenmerkt zich door een grote variatie aan kleuren, formaten en texturen. Innovaties door de Nederlandse baksteenindustrie hebben de mogelijkheden voor baksteengevelwerk recent sterk uitgebreid. Naast metselwerk, lijmwerk of droog stapelsystemen met gevelbaksteen, zijn er smalle bakstenen en baksteenstrips ofwel keramische steenstrips. Er is volop keuze voor baksteengevelwerk!

Duurzaamheidskwaliteiten

Baksteen onderscheidt zich door het gebruik van natuurlijke klei, een zichzelf vernieuwende, lokaal beschikbare grondstof, een zeer lange levensduur zonder onderhoudsnoodzaak, non-toxiciteit, kleurechtheid, hergebruiksmogelijkheden, waardevastheid en vormvastheid.

Normen en richtlijnen

De Nederlandse gevelbaksteen voldoet aan de Europese productnorm NEN-EN 771-1 ‘’specificaties voor metselstenen – Deel 1 Metselbakstenen’ en aan de Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO productcertificaat BRL 1007.

Technische informatie

Technische informatie over gevelbaksteen is te vinden in brochures en infobladen.