Vul een zoekwoord in:

MasterClass Baksteen 2023 'Kleur en reliëf'

02-08-2023


Schrijf je nu in voor de KNB Masterclass Baksteen 2023!

Tijdens de 19e editie van de masterclass leer je de ontwerpmogelijkheden met baksteen doorgronden met behulp van de kennis en ervaring van de masters Peter Koorstra en Vera Baerveldt (Faculty of Architecture and Built Environment TU Delft), Koen Mulder (Architectural Technology TU Delft), Marta Meijer en Pieter Lievense (DOK architecten), Petra de Vleeschhouwer-Sejkorová (Geurst & Schulze architecten), Hans van Wijck (Senior adviseur, Technisch Centrum voor de Keramische Industrie) en Christine Jetten (Studio Christine Jetten).  

woensdag 20 september
9.30 - 16.00 uur
locatie: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, 
Brusselplein 2, 3541 CJ Utrecht 
deelname: € 55,00 per persoon

 

Sinfonia in Leidsche Rijn Centrum. Architecten: Marlies Rohmer Architecture & Urbanism en Dok architecten. Fotografie: John Lewis Marshall

Sinfonia in Leidsche Rijn Centrum. Architecten: Marlies Rohmer Architecture & Urbanism en Dok architecten. Fotografie: John Lewis Marshall

Voor wie?
De Masterclass is voor architecten die meer kennis willen verkrijgen over baksteenmetselwerk en de architectonische toepassing ervan.

Programma
Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties door de 'masters' en discussie rond het thema 'Kleur en reliëf in de architectuur'. Baksteen als kleurrijke bouwsteen bepaalt op veel plaatsen de sfeer en inrichting van onze openbare ruimte. De gevel geeft daarbij een expressie aan gebouwen. Het keramische assortiment is door de tijd steeds rijker geworden. Verandert het kleurbewustzijn van architecten? En wat kunnen we met de hedendaagse mogelijkheden bij het ontwerp en de detaillering van de baksteengevels?

Het middagprogramma bestaat uit een rondleiding door Leidsche Rijn centrum o.l.v. Marta Meijer en Pieter Lievense (DOK architecten) en Petra de Vleeschhouwer-Sejkorová (Geurst & Schulze architecten). We bekijken projecten waarin we mogelijkheden onderzoeken van kleur en reliëf in de hedendaagse woningbouwpraktijk. 

Bekijk hier het complete programma van de MasterClass Baksteen 2023

Deelname 
De kosten voor deelname (inclusief lunch en borrel) bedragen €55 excl. BTW. 
U kunt zich helaas niet meer aanmelden. 

Kleur en reliëf
woensdag 20 september 2023
9.30 - 16.00 uur
locatie: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum