Vul een zoekwoord in:

Actuele milieuinformatie van MOSA opgenomen in nationale milieudatabase

Velp, 24 december 2012

Sinds kort is specifieke, door een onafhankelijke partij getoetste, MRPI data over Mosa wand- en vloertegels beschikbaar in de nationale milieudatabase. MOSA is hiermee één van de eerste bedrijven in Nederland die deze stap heeft gemaakt. 

Onlangs is de 1.2 release van de nationale milieudatabase uitgebracht. Daarin zit nog veel ongetoetste data. Daarom zal worden gewerkt aan de opname van meer getoetste data volgens MRPI. MRPI is een Nederlands format voor een milieuproductverklaring (EPD) met LCA toetsing. Mosa is er trots op als koploper in duurzaamheid deze oefening al met succes doorlopen te hebben.

Dankzij de duurzame productie in Maastricht en de Cradle to Cradle producten ligt de milieubelasting van Mosa producten beduidend lager dan het branchegemiddelde van vloer- en wandtegels. Het gebruik van Mosa tegels geeft daardoor gunstige resultaten in de milieuprestatieberekening die per 1 januari van dit jaar verplicht is in het kader van het Bouwbesluit voor alle nieuwbouw woningen en kantoren groter dan 100m2.
Voor meer informatie zie de www.mosa.nl

De nationale milieudatabase bevat overigens ook getoetste brancherepresentatieve milieinformatie van baksteen en straatbaksteen.