Vul een zoekwoord in:

Knallend begin NK Metselen

Velp, 13 maart 2014

Woensdag 5 maart gaf KNB directeur Van Hal in Beverwijk het startschot voor de 62e editie van het Nederlands Metselkampioenschap ('anno 1953').  Bijna 75 metseltalenten strijden in 7 regionale voorronden voor een plek in de landelijke finale. Niet eerder in de historie trok een regionale voorronde zoveel media-aandacht als die in Leeuwarden.

Voor het eerst in de historie van de Metselwedstrijden trad een vrouwelijke deelnemer aan en dat leverde ongekende persaandacht op. De Telegraaf opende op 5 maart met "Jifke: draagt haar steentje bij". SBS's  Hart van Nederland, Omroep Frysl├ón, 3FM met Giel Beelen, maar ook Radio Tien, de Leeuwarder Courant, RTV Noord-Holland toonden belangstelling voor dit fenomeen. De eer voor dit vrouwelijk debuut ging naar Bouwmensen FNZ te Leeuwarden.

In de landelijke finale, die van 9 t/m 16 april in het Overijsselse Dalfsen wordt gehouden, komen de beste twaalf metselleerlingen uit de regionale voorronden tegen elkaar uit. De strijd gaat om de hoogste eer in het metselvak: De Zilveren Troffel.

Namens de Nederlandse baksteenindustrie organiseert KNB het kampioenschap om de instroom naar de metselopleidingen te bevorderen en het metselvak te promoten. De 60e editie van het NK metselen in 2012 werd bezocht door HM Koningin Beatrix.

Volg hier het NK Metselen