Vul een zoekwoord in:

Architecten vinden baksteen meest duurzame gevelproduct

Velp, 15 januari 2014

Baksteen heeft het imago het meest duurzame (sustainable) gevelproduct te zijn. Dit is een van de conclusies van de ''Q3 2013 European Architectural Barometer'', een  onderzoek dat elk kwartaal wordt uitgevoerd onder 1.600 architecten in acht Europese landen. Architecten kunnen worden gezien als een leidende indicator in bouwactiviteiten.

Architecten trekken vrijwel nooit de duurzaamheid van baksteen in twijfel. Naast Nederland wordt ook in Duitsland, Spanje, Italië en België de gebakken gevelsteen sterk geassocieerd met een duurzaam imago. In Nederland worden als meest duurzaam gevelproducten genoemd Bakstenen (40%), Hout (21%) en glas (5%). De Nederlandse architecten vinden plastic (22%), staal en metaal (12%) en hout (9%) de minst duurzame gevelmaterialen. Over hout hebben architecten in Nederland, Frankrijk en België geen eenduidige mening.

Het onderzoek 'Q3 2013 European Architectural Barometer' werd verricht in opdracht van onderzoeksbureau Arch-Vision in Rotterdam. een zusterorgansiatie van ondermeer USP Marketing Consultancy en Bouwkennis. Lees hier het volledige persbericht van Arch Vision