Vul een zoekwoord in:

Biodiversiteit centraal op 2e beursdag GEVEL 2012

Velp, 27 januari 2012

Met aansprekende lezingen en een onderhoudend 'backstage' programma is de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek aanwezig tijdens de vakbeurs GEVEL 2012 . De tweede dag was biodiversiteit het centrale thema.

Jip Louwe Kooijmans van de vogelbescherming gaf in het geveltheater een gepassioneerde lezing over de mogelijkheden om de gebouwde omgeving zodanig in te richten dat vogels daar heel graag verblijven. Keramische producten kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Felix Madrazo (TU-Delft, the Whyfactiory) gaf een toelichting op het Masterprogramma Biodivercity dat loopt bij de faculteiten Bouwkunde en Industriële vormgeving. Tevens werden verschillende resultataten getoond van het werk van studenten. In het project 'the Wild City' lijkt een speciale rol weggelegd voor bouwkeramiek omdat deze stad geheel onderhoudsvrij moet zijn.

Aansluitend aan de lezingen werd in de Tontine Lounge tijdens het 'invliegcafé' nagepraat met de inleiders en was er geanimeerde brainstormsessie over de mogelijkheden van bouwkeramiek als accommoderend bouwmateriaal voor biodiversiteit in de stad. Er werden goede contacten gelegd tussen de mensen uit het onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven.

Discussie in Tontine Lounge - Biodivercity.JPG
Brainstorm in Tontine Lounge

Jip.JPG
Jip Louwe Kooijmans (Vogelbescherming) in het Geveltheater