Vul een zoekwoord in:

25 jaar BAKSTEEN: sterk werk

Velp, 5 oktober 2015 

Van oudsher wordt baksteen met metselwerk in verband gebracht, zowel letterlijk als figuurlijk. De 67e uitgave van BAKSTEEN laat zien dat het ook anders kan: lijmen als alternatief voor metselen. Een innovatie avant la lettre, want uit de jaren negentig, maar prima passend bij het moment.

De tweede 2015-uitgave van het KNB architectuurmagazine BAKSTEEN verschijnt namelijk precies 25 jaar nadat het magazine voor het eerst in het huidige formaat verscheen. Sindsdien etaleert het ononderbroken architectuur met baksteen.

In Sterk Werk komen volwaardige alternatieven voor metselwerk aan bod. Maar lijmwerk is daaraan ook complementair: het start waar metselwerk eindigt waardoor juist lijmwerk zich prima leent voor prefab en een gerobotiseerde verwerking van de baksteen. Als dat geen innovatie is!

'Baksteen' is het architectuurmagazine van KNB voor stedenbouwkundigen, architecten, raadgevende ingenieurs, centrale en lagere overheden maar ook onderwijsinstellingen en aannemers (algemeen en gespecialiseerd). Het wordt in controlled circulation verspreid maar is ook op verzoek bij KNB verkrijgbaar.

Klik hier voor de digitale uitgave