Vul een zoekwoord in:

TU-studenten worden enthousiaste metselaars

17-05-2022

Kennis van de verwerkingsaspecten van materialen verbetert de kwaliteit van een ontwerp. Vanuit dit principe verzorgde KNB voor studenten Bouwkunde van de TU Delft een workshop metselen. Locatie was Bouwmensen Delft. Na afloop waren de pakweg 20 deelnemers geïnstrueerd, geïnspireerd en geïnformeerd.

Des te beter de kennis is van materialen en van de toepassing daarvan, des te beter houdt een ontwerp zich in de praktijk. Deze wetenschap bleek al eerder tijdens bijvoorbeeld de KNB Masterclass Baksteen 2006 in Amsterdam.

Architect Christian Rapp vertelde toen dat zijn ontwerpen aan waarde winnen door zijn scholing als metselaar. In zijn terminologie: ‘’ik streef naar een complementair evenwicht tussen theorie en praktijk’’.

Op verzoek van studievereniging Stylos verzorgde KNB de workshop. De TU-studenten waren gemotiveerd, leergierig en hadden plezier in het metselen. Enkele talenten maakten zelfs al direct strak metselwerk met een rollaag; een gemiste roeping. Na afloop van de praktisch training kregen zij aanvullend ‘college’ over duurzaam bouwen met bouwkeramiek.

KNB is nauw betrokken bij onderwijs- en kennisinstellingen, zowel die de verwerkers als die de ontwerpers van de toekomst opleiden, en ontwikkelt in nauwe samenspraak diverse activiteiten.