Vul een zoekwoord in:

Nieuwe editie KNB-Architectuurmagazine BAKSTEEN

30-09-2022

Gepubliceerd op: 30-09-2022

Stadsbeeld is het thema van de nieuwe uitgave van het KNB-magazine BAKSTEEN. In ons stadsbeeld is baksteenmetselwerk dominant, en niet zonder reden. De samenhang van de afzonderlijke bakstenen zorgt voor cohesie in het platte vlak. In deze nieuwe uitgave geven architecten inzicht hoe een bewuste steenkeuze, vakmanschap en detaillering wat hun betreft bijdraagt aan een gewenst stadsbeeld.

Begin oktober valt het Magazine BAKSTEEN nr. 74 op de deurmat.

‘Wie de taal van baksteen spreekt, heeft veel verschillende verhalen tot de beschikking’ aldus KNB-directeur Ewald van Hal in zijn redactioneel. Soorten, formaten en verbanden bepalen het beeld en de sfeer van een straat en wijk. Bouwwerken als Cadix in Antwerpen, maar ook Little C ontlenen hun rijkdom aan de beperking tot een enkele steen. In Sinfonia in Leidsche Rijn zoeken en vinden architecten de uitersten van het materiaal. 

En een hertaling van de rijke baksteenarchitectuur van de Amsterdamse School vindt plaats, zo is te lezen, in het Oosterparkkwartier in Groningen. 

Dat baksteen dus inspireert, zoveel is wel duidelijk. Die kwaliteit is ook te ervaren tijdens de expositie Baksteen | Brick in Kunsthal KAdE in Amersfoort. Een aantal speciaal voor dit evenement gemetselde kunstobjecten, follies, is in de uitgave opgenomen maar tijdens de duur van de expositie ook in de binnenstad van Amersfoort te bewonderen.

Wilt u elk jaar een digitale versie van BAKSTEEN ontvangen? Stuur een e-mail naar info@knb-keramiek.nl. Een abonnement op de gedrukte versie is ook mogelijk via deze aanvraag

'BAKSTEEN' is het vakblad van KNB voor architecten, stedenbouwkundigen, raadgevend ingenieurs en onderwijsinstellingen. Het wordt in gecontroleerde circulatie verspreid.