Vul een zoekwoord in:

Nieuw seizoen KNB brancheopleidingen binnenkort van start

05-07-2024

In oktober 2024 starten de nieuwe edities van de keramische brancheopleidingen van KNB. Het stelt professionals in en ook buiten de sector in de gelegenheid om zich (verder) te verdiepen in de technologische en procesmatige aspecten van het keramisch productieproces. En dat kan zo maar een stevige boost aan de arbeidscarrière geven!  Inschrijving is geopend!

Vakopleiding Keramische Industrie (VKI) - Start 8 oktober

Op 8 oktober 2024 start de Vakopleiding Keramische Industrie (VKI). Deze eenjarige schriftelijke opleiding is bedoeld voor mensen met een middelbaar opleidingsniveau en die zich willen verdiepen in het proces-technologische aspect van de keramische productie. De opleiding omvat een scheikundeles bij aanvang en kent twee excursiemomenten. Een digitale leeromgeving met fotowerk en video’s geeft extra verdieping aan de schriftelijke informatie. Deelnemers worden op afstand begeleid door een extern docent.

Leergang Keramiek - Start 16 oktober

De Leergang Keramiek begint op 16 oktober 2024 en duurt 9 maanden. Deze intensieve opleiding, een samenwerking van KNB met Hogeschool Fontys, is bedoeld voor hoger (HBO/WO-) opgeleiden uit de industrie of werkzaam bij verwante productiebedrijven, adviesbureaus, of onderzoeksinstellingen. Het programma omvat 21 bijeenkomsten op woensdagmiddag bij Fontys in Eindhoven, vier excursies en drie tentamens. De opleiding biedt een grondige verdieping in het keramisch proces en is opgedeeld in tien modules en één werkstuk. Deelnemers kunnen ook kiezen om afzonderlijke modules te volgen. De leergang wordt verzorgd door directieleden van onderzoeksinstelling TCKI.

Inschrijvingen en Aanmelden

Inschrijven voor beide opleidingen kan tot 19 september. Hier vindt u ook meer informatie en de aanmeldformulieren.