Vul een zoekwoord in:

Nieuw IKOB-Stimuleringsfonds

Heb jij een innovatief idee op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid of veiligheid van de bouw of gebouwde omgeving dat veelbelovend is, een nieuw kennisproduct kan opleveren en dat een financiële bijdrage goed kan gebruiken? Maak dan kans op een bijdrage van € 50.000 uit het nieuwe IKOB-Stimuleringsfonds.

Met als doel maatschappelijk rendement te realiseren lanceerde Stichting IKOB recent een IKOB-Stimuleringsfonds.

Het gaat dan om innovatieve ideeën en oplossingen op het gebied van arbeidsomstandigheden, kwalificatie, en opleiding, duurzaamheid, circulariteit, veiligheid, energieprestaties, recycling, innovatieve productieprocessen e.d.  Voorkeur bestaat voor projecten die innovatief zijn maar bovendien leiden tot kennisproducten zoals nieuwe (normerende) richtlijnen, een opleidingsprogramma of breed inzetbare applicaties.

Inschrijven bij het IKOB-Stimuleringsfonds kan jaarlijks van 1 september tot 1 december via het pitch-formulier met bijhorend projectplan op IKOB-Stimuleringsfonds.nl  De aanvraag kan worden gedaan door een rechtspersoon of natuurlijke persoon. De winnende aanvraag, in principe jaarlijks één initiatief,  ontvangt eenmalig een financiële bijdrage van maximaal 50.000 euro. Wordt de aanvraag geselecteerd dan dient een overeenkomst te worden gesloten.

Stichting IKOB is gericht op het verbeteren van kwaliteit en innovatie in de bouw en de gebouwde omgeving. Dit wordt onder andere gedaan door het medeaandeelhouderschap in SKG-IKOB, dé Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector.