Vul een zoekwoord in:

Nienke Homan nieuwe voorzitter KNB

24-02-2022

(Foto: Nienke Homan)

(Foto: Nienke Homan)

De leden van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) hebben Nienke Homan benoemd tot hun nieuwe voorzitter. Nienke Homan, tot voor kort Gronings Gedeputeerde en verantwoordelijk voor energietransitie, start per 1 maart 2022 in haar nieuwe functie. Zij volgt Han Noten op die tot eind 2021 het voorzitterschap van KNB vervulde. 

Verduurzaming

‘’De bouwkeramische industrie maakt relevante producten; onmisbare bouwmaterialen die we de komende jaren keihard nodig hebben. Voor de verdere verduurzaming van de productie en de reeds in gang gezette transitie, zet ik mijn ervaring en enthousiasme graag in!’’, aldus Homan bij haar benoeming tot voorzitter van de branchekoepel. Zij is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de georganiseerde bouwkeramische industrie.

Nienke Homan

De in Groningen geboren Nienke Homan (1979) was van 2015 tot eind 2021 voor GroenLinks Gedeputeerde in Groningen.

Zij was de jongste vrouwelijke en de eerste vloggende Gedeputeerde van Nederland. Met energietransitie, klimaat, water en ICT in portefeuille was zij onder andere namens de provincies (IPO) betrokken bij het Klimaatakkoord Industrie.

Mevrouw Homan geldt als duurzaamheidsexpert en is thans bestuurslid van onder meer de in Geneve gevestigde Green Hydrogen Organisation en voorzitter van de Sustainable Hydrogen Club.

Gedreven expert

Nienke Homan combineert bestuurlijke ervaring en inhoudelijke gedrevenheid aan affiniteit met het concreet oplossen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energietransitie en broeikasgasreductie. "Gezien de grote uitdagingen op klimaatgebied voor onze industrie ben ik blij met de ervaring die mevrouw Homan inbrengt’’, aldus KNB-directeur Van Hal.