Vul een zoekwoord in:

Moos (11) ziet toekomst als baksteenproducer wel zitten

De 11-jarige Moos wil later baksteenproducer worden. Waar begin je dan? Voor Moos is dat bij het RTL 4-programma Later Als Ik Groot Ben. Presentator Jochem van Gelder verraste Moos en ging met hem naar een straatbaksteenfabriek. Moos leert er over klei, de productie van straatbaksteen en fabriceert er zelf een. KNB gaf opdracht voor deze onlinevideo om kinderen bewust te maken van de bouwmaterialenwereld om zich heen.

Onder leiding van bedrijfsleider Sander Baas lopen Moos en Jochem in en om een straatbaksteenfabriek van KNB-lid Vandersanden. In rap tempo nemen de twee alles in zich op wat ze zien, horen, voelen én ruiken. Experimenteren hoort daar bij. Moos gooit klei in een vormbak, merkt het verschil tussen gebakken en ongebakken steen en gaat ‘klankhameren’ op het tasveld. Niet onbelangrijk, Moos weet heel goed waarom hij baksteenproducer wil worden: je kan er veel geld mee verdienen!

De ontwerpers en verwerkers van morgen zitten vandaag op school, net zoals Moos. Via de online aflevering Later Als Ik Groot Ben wil KNB met een breder publiek informatie delen over het maken van Hollandse baksteen en het verwerken van de (lokale) grondstof klei en …… kinderen interesseren voor deze boeiende maakindustrie.