Vul een zoekwoord in:

Koning Willem-Alexander oriënteert zich op stikstofvraagstuk

Het werkbezoek dat Koning Willem-Alexander op dinsdag 8 november 2022 bracht aan een melkveehouderij in Terschuur stond in het teken van het stikstofvraagstuk. Deze heeft impact op meer sectoren dan de agrarische alleen. KNB-directeur Ewald van Hal informeerde Zijne Majesteit over de verduurzamingsplannen én -daden van de (Gelderse) bouwkeramische industrie.

Het werkbezoek stond in het teken van de aanpak van het stikstofvraagstuk. In Gelderland gebeurt dat gezamenlijk; iets dat door Klimaatgedeputeerde Peter Drenth, tevens gastheer, werd benadrukt.

Het vraagstuk heeft namelijk niet alleen impact op de Gelderse agrarische sector maar ook op andere sectoren, zoals de bouw, mobiliteit en de industrie.

Het werkbezoek omvatte een rondetafelgesprek met organisaties die betrokken zijn bij het Gelderse maatregelpakket Stikstof. Dit is een gebiedsgerichte aanpak voor water, stikstof en klimaat vanuit alle betrokken sectoren.

KNB-directeur Ewald van Hal benadrukte bij Zijne Majesteit de Koning de waarde die kleiwinningen hebben in de rivierengebieden: ‘kleiwinningen uit het verleden staan aan de basis van veel N2000-gebied langs de rivieren’!

De koning na afloop. “Ik neem dit verhaal mee naar Den Haag en ik spreek natuurlijk wel eens iemand daar.”