Vul een zoekwoord in:

KNB ondertekent Antwerp Declaration

31-05-2024

Met de Europese Verkiezingen in zicht vindt KNB het belangrijk dat een nieuw Europese bestuur oog heeft voor de belangen van de Europese energie intensieve industrie. Het voegde zich bij de groep sectorkoepels die de Antwerp Declaration steunt.

Op 20 februari jl. werd in Antwerpen door meer dan 70 CEO’s en vertegenwoordigers van bijna 20 industriële sectoren een handtekening gezet onder ‘The Antwerp Declaration for a European Industrial Deal’. Onder hen Wienerberger CEO Heimo Scheuch (Oostenrijk) en Cerame-Unie namens de Europees keramische industrie.

De 'Verklaring van Antwerpen' is een oproep van de gezamenlijke Europese industrie aan alle Europese Lidstaten, de nieuw samen te stellen Europese Commissie en het nieuwe Europees Parlement om het industriële bedrijfsleven in Europa duidelijkheid, voorspelbaarheid en vertrouwen in Europees industriebeleid te bieden.

Dat is hard nodig om de Europese industrie veerkrachtig en duurzaam te maken, internationaal concurrerend te houden en bovendien kan dat de klimaatdoelstellingen uit de Green Deal beter ondersteunen.

De Verklaring van Antwerpen sluit aan op de prioriteiten die door de Europees keramische koepel Cerame-Unie in haar Ceramic Manifesto 2024 – 2029 worden gesteld.

KNB ondertekende de Verklaring namens de Nederlandse keramische industrie. Daarmee schaart het zich in de grote groep van ruim 1.100 andere organisaties waaronder bijna 300 branchekoepels.

Klik hier voor de originele Engelse tekst van de Verklaring