Vul een zoekwoord in:

Gelderse (kandidaat) Statenleden bezoeken baksteenindustrie

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in 2023 bezocht een delegatie van Gelderse (kandidaat) Statenleden de baksteenindustrie. Het bezoek was onderdeel van een door VNO-NCW Midden georganiseerde bustour door Ondernemend Gelderland. Afsluitend ontvingen zij het Manifest Ondernemend Nederland. VNONCW, MKB-NL en brancheorganisaties waaronder KNB vragen daarmee aandacht voor ondernemersvriendelijk provinciaal beleid.

Tijdens de bustour gingen de Statenleden van CDA, D66, GL en VVD in gesprek met KNB-directeur Ewald van Hal over onderwerpen die de bouwkeramische industrie aangaan. Daarmee kwam het al snel te spreken over energie, klimaat, innovatie maar ook over de betekenis van maakindustrie voor de regio. Eenmaal op een baksteenfabriek aangekomen bood directeur Ivo W├╝rzner van KNB-lid Rodruza een kijkje achter de schermen. Niets maakt meer indruk dan lopen langs een tunneloven waarin producten voor de toekomst.

"De mensen van de steenfabriek zijn er in geslaagd om duidelijk te maken dat deze industrie belangrijk is in de bouwketen in Nederland. Maar ook dat het in deze branche om MKB maakindustrie gaat met de problematiek van het grootbedrijf gezien het energievraagstuk. Gezamenlijk optrekken met onderzoek en innovatie en integraal denken kan helpen bij de enorme opgave in de bouwketen", aldus Statenlid Peter Hendriks van VVD Gelderland.

Na het bezoek aan Steenfabriek De Zandberg van Rodruza werd de reis vervolgd naar RvN@ waar werd afgesloten met overhandiging van het Manifest Ondernemen voor een Brede welvaart.

Lees hier het manifest