Vul een zoekwoord in:

Experts ontmoeten elkaar bij Stapelbouw

Stichting Stapelbouw heeft weer van zich laten horen! Op 16 november werden ‘contribuanten en participanten’ van de Stichting bijgepraat over technisch onderzoek, normering maar er werd ook ingegaan op markt- en productontwikkelingen die zorgen voor nieuwe constructieve uitdagingen. 

In Stichting Stapelbouw nemen deel: Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB), Vereniging Nederlands Kalkzandsteenplatform (VNK), Betonhuis Sector Stenen en Blokken (BB&S) en de Nederlandse Mortel Organisatie (NeMO). Participanten zijn Omnicol, Bekaert, Xella en de Gebroeders Bodegraven.

Tijdens de middag werd ingegaan op ontwikkelingen in de bouwmarkt en de uitdagingen daarvan voor het onderzoekswerk van de Stichting. Trefwoorden die dat oplevert zijn losmaakbaarheid, tijdelijkheid van constructies, materiaal-sparende producten, robotisering, procesinnovatie.

De Stapelbouw Industriedag was een nuttige bijeenkomst dat smaakt naar meer. Lees hier een impressie van de dag.

Stichting Stapelbouw is een samenwerking van sectoren die metselwerkproducten maken en is sinds 1989 gericht op de ontwikkeling en het delen van constructieve kennis voor en van gestapelde steenconstructies. Zie ook www.stapelbouw.net