Vul een zoekwoord in:

Bouwko’s Paradise met baksteen

14-08-2023

Maar liefst 300 studenten Bouwkunde aan de TU-Delft streden in de ‘Battle of the Bricks’. Met 25 teams werd een zo groot mogelijke brugoverspanning gestapeld van 100 bakstenen. Deze ludieke wedstrijd is een smaakmakend onderdeel van het introductieweekend; de zogenaamde SteeOwee. Met dit jaar als thema: Bouwko’s Paradise.

Met veel energie, lol en creativiteit verrezen zeer uiteenlopende constructies, die niet altijd bestand bleken tegen de zwaartekracht. Het winnende team bouwde een brugoverspanning van 1,19 m. Daarnaast waren er prijzen voor mooiste ontwerp, meest bijzondere constructie en grootste pech.

De deskundig jury bestond uit: Willem-Jan Paijmans (Molenaar & Co architecten), Tim Ronde (Vandersanden) en Babeth Sterk (Studievereniging Stylos).

Voorafgaand aan de ‘battle’ was er een eerste kennismaking met de collegebanken. KNB gaf een presentatie over duurzaam bouwen met bouwkeramiek. Architect Willem-Jan Paijmans (Molenaar & Co) gaf een inspirerende lezing over baksteenarchitectuur. Er ging een (bouwkeramische)wereld open voor de eerstejaars bouwers van de toekomst.

De baksteenworkshop wordt jaarlijks georganiseerd door KNB en Studievereniging Stylos en is ondertussen een begrip onder (oud) studenten.