Vul een zoekwoord in:

Manifest Europese keramische industrie voor EP 2014-2019

Velp, 17 april 2014

Op 22 mei a.s. vinden in Nederland de Europese verkiezingen plaats. KNB roept kandidaat-EuroparlementariĆ«rs op om in het nieuwe mandaat van het Europees Parlement voor de periode 2014 - 2019 goed rekening te houden met het grote belang van de maakindustrie.

Deze industrie vormt de ruggengraat voor de Europese economie en is de belangrijkste drager voor groei en werkgelegenheid, aldus KNB-directeur Van Hal bij de overhandiging van een van de eerste exemplaren van het Manifest aan Mark Dijk, kandidaat-europarlementariĆ«r voor VVD, en Raoul Boucke, D66-kandiaat voor het Europarlement. 

foto vvd

 

foto d66

KNB publiceert het Manifest in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Het is de Nederlands-talige versie van het Ceramic Industry Manifesto "Op weg naar groei en banen in Europa". Cerame-Unie is de Brusselse koepel voor de Europees keramische industrie waarin KNB samenwerkt met zusterorganisaties uit andere Lidstaten. 

Het Manifest bevat tien beleidsaanbevelingen, die wat de Europees keramische industrie betreft kernpunt dienen te zijn van het nieuwe mandaat van het Europees Parlement in de periode 2014-2019. De aanbevelingen betreffen 4 beleidsclusters: klimaat en energie, milieu en bouw, onderzoek en toegang tot
financiering, handel en interne markt. Achtergrond is dat juist industriĆ«le productie de ruggengraat van de Europese economie vormt en de beste waarborg is voor groei, welvaart en een duurzame ontwikkeling in de toekomst. 

Klik hier om het volledige Manifest te lezen.