Vul een zoekwoord in:

Bezoek een baksteenfabriek en kleiwingebied 26 september a.s. tijdens de Dutch Green Building Week

Velp, 4 september 2014

KNB nodigt u 26 september a.s. tijdens de Dutch Green Building Week van harte uit voor een rondleiding door een baksteenfabriek van Rodruza en bezoek aan een kleiwingebied te Gendt (bij Nijmegen).

De provincie Gelderland, gastheer van de "Dutch Green Building Week 2014", is de bakermat van de baksteen- en keramische dakpanindustrie. Een goede reden om geïnteresseerden tijdens de DGBW inzicht te geven in het duurzaamheidsprofiel van deze industrie op het gebied van grondstofwinning, de productie en toepassing.

De onderbouwde herkomst van materialen en verantwoorde winning van grondstoffen zijn belangrijke aspecten binnen Duurzaam Bouwen en de BREEAM systematiek. Voor veel bouwproducten blijkt dat niet eenvoudig aan te tonen. Door bezoek aan een kleiwingebied en baksteenfabriek krijgt u inzicht in de stand van de techniek bij kleiwinning, de productie van baksteen en de duurzaamheidsaspecten die daarbij een rol spelen. Hoe worden klimaatinnovaties doorgevoerd en waar vallen er verdere verbeteringsslagen te maken op het gebied people, planet en profit? 

Datum 26 september 2014, aanvang 11.00 uur, einde 14.00 uur
Aanmelden gratis deelname, maar aanmelding verplicht mede i.v.m. veiligheidsmaatregelen via info@knb-keramiek.nl
Locatie RODRUZA BV Steenfabriek 'De Zandberg', Polder 8, 6691 ME Gendt (bij Nijmegen)
Organisatie KNB i.s.m. Rodruza
Contact info@knb-keramiek.nl of secretariaat KNB via tel. 026 3845630