Vul een zoekwoord in:

20e KNB MasterClass BAKSTEEN & BONDING BRICK #5 op 19 september

01-01-0001

Deze lustrum-editie mag u niet missen! Maar liefst 10 masters bespreken hun visie op baksteenarchitectuur langs bijzondere door hun gerealiseerde bouwprojecten. Specialisten praten u bij over duurzaamheidsprestaties, circulariteit en architectuurhistorie. De gerenommeerde architect Gerald Maccreanor verzorgt de keynote lezing.

Datum:

Tijd:

Locatie:

19 september 2024

9.00 – 19:30 uur

TU Delft Faculteit Bouwkunde


KNB organiseert deze inspirerende en informatieve dag samen met Bonding Brick; het internationale platform van bevlogen ‘baksteenarchitecten’ dat in 2012 werd opgericht aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten. Het programma biedt ruimte voor interactie en netwerken.

De rode draad in het programma is de opmerkelijke transformatie van baksteengevels. Eeuwenlang waren massieve baksteengevels het dragende én architectonische ‘gezicht’ van duurzame gebouwen. Met de komst van de spouwmuur is er een paradigmaverschuiving naar een zelfdragende met cementmortel gestapeld buitenspouwblad. Vandaag de dag wordt baksteen door dematerialisatie vaak gezien als gevelbekleding. Tijdens de Masterclass Baksteen wordt duidelijk dat elk van deze ontwerpstrategieën op eigen wijze invulling geeft aan het begrip duurzaamheid. En dat baksteengevels de verbeelding blijft prikkelen, vanwege de oneindige ontwerpmogelijkheden.

Met uitzondering van de Engelse keynote lezing is de voertaal Nederlands.

Voor wie?
De Masterclass is voor architecten die meer kennis willen verkrijgen over baksteenarchitectuur en duurzaamheidsaspecten. Deelname aan de MasterClass komt in aanmerking voor bij- en nascholingsuren van het architectenregister.

Deelname
De kosten voor deelname (inclusief lunch en borrel) bedragen € 100,- excl. BTW. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.