Vul een zoekwoord in:

Architectuurmagazine BAKSTEEN

Magazine Baksteen  69 -  Look & Like

BAKSTEEN

In de 69e uitgave van het BAKSTEEN Magazine is niets wat het lijkt. Baksteenmetselwerk dat onbedoeld oogt als houten gevelbekleding. Het lijkt onmogelijk, maar bij Cultuurhuis de Klinker in Winschoten is het de werkelijkheid. En wat te denken van gemetselde gebouwen die van metaal lijken. Look & Like the lookalikes! Aan bod komen onder meer het nieuwe Shakespeare Theater in Gdansk, een donker en ongenaakbaar gebouw van zwarte baksteen dat een kwetsbaar cultureel innerlijk beschermt. Verder aandacht voor een gemetselde geluidsgolf van 136,1 Hz onder water en de in steen vereeuwigde eucalyptusboom in de gevel van Bellbowrie Pool in Brisbane. 

Het architectuurmagazine BAKSTEEN belicht trends in en opvattingen over baksteen en architectuur en geeft informatie over de Nederlandse baksteenindustrie. 

>> Alle nummers van BAKSTEEN zijn onderstaand downloadbaar.

'BAKSTEEN' is het vakblad van KNB voor architecten, stedenbouwkundigen, raadgevende ingenieurs, centrale en lagere overheden, maar ook voor onderwijsinstellingen en aannemers (algemeen en gespecialiseerd). Het wordt in controlled circulation verspreid, maar is ook los bij KNB verkrijgbaar via het bestelformulier.

Ook is het mogelijk om een abonnement aan te vragen.