Vul een zoekwoord in:

Winnaar ‘Metselen voor de Lens’ bekend!

Het Wartburg College uit Rotterdam is winnaar van de landelijke competitie om de meest creatieve, informatie en wervende video over het metselvak en de metselopleiding. Een deskundige jury koos uit 13 aanmeldingen de inzending met metsel-leerling Hugo de Jong en docent Eelco Versluis in de hoofdrol. Met de wedstrijd wil de Nederlandse baksteenindustrie, samen met partners in het vmbo-onderwijs, de komende tijd de metselopleiding promoten.

Naast de landelijk winnaar waren er twee eervolle vermeldingen en een winnaar van de sectorprijs. Deze laatste eer komt toe aan drie leerlingen van het Dockinga College in Dokkum. Zij kozen er voor meer producten uit de bouwkeramische industrie dan alleen baksteen in hun film te betrekken.

Eervolle vermeldingen waren er voor het Winkler Prins uit Veendam en het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg.

KNB organiseerde de film- en fotowedstrijd voor bouwleerlingen in het vmbo als alternatief voor het traditionele NK metselen om de Zilveren Troffel.

Dit metselkampioenschap (‘anno 1953’) kon dit jaar vanwege coronamaatregelen geen doorgang vinden. Met behoud van het promotionele doel van dit kampioenschap koos KNB voor een foto- en videowedstrijd. De winnende beelden moeten jongeren de komende tijd aanzetten om warm te lopen voor een mooiste beroep in de bouw: metselaar.

De jury bestond uit Henk van Ginkel (docent metselen tevens regiocoördinator Platform BWI), Roel Smit (Hoeksjan Redactie en Communciatie), Marjan van Lagen (bestuurslid ReVaBo Oosterbeek en gespecialiseerd aannemer metselwerken) en Ewald van Hal (directeur KNB, tevens juryvoorzitter). De jury werd terzijde gestaan door Ed Zeelt (voormalig hoofd communciatie Fundeon).

De winnende video wordt door KNB beschikbaar gesteld aan alle vmbo-scholen die de metselopleiding willen promoten. De winnende foto kom op posterformaat beschikbaar.