Vul een zoekwoord in:

Winnaar Bouwprijs 2017 gesierd door straatbakstenen

 i-Lent Nijmegen

Velp, 15 februari 2017

Het Rivierpark Ruimte voor de Waal heeft op 6 februari jl. De Nederlandse Bouwprijs 2017 gewonnen. De jury constateert dat "Nijmegen erin is geslaagd met groot vakmanschap een enorme meerwaarde voor stad en ommelanden te creƫren." Vooral de bijzondere combinatie van waterveiligheid, wonen en recreatie gaf doorslag bij de toekenning van de eerste prijs. Straatbaksteen speelt daarbij een rol: het geeft het gebied een authentiek en ook vertrouwd karakter.

Medio 2016 werd tussen Nijmegen en Lent een uniek project opgeleverd, het Rivierpark. Dankzij dit project, onderdeel van Ruimte voor de Rivier, hoeven inwoners van Nijmegen, Lent en de omgeving niet meer te vrezen voor natte voeten of ander wateroverlast.

Onderdeel van de inrichting vormen de straatbakstenen op de Promenadebrug en de omliggende wegen. De rood-bruin-geel-blauw genuanceerde straatklinkers geven het project karakter en een vertrouwd, veilig gevoel. Niet onbelangrijk, want het zijn ook de gevoelens van veiligheid tegen het water die met dit i-Lent worden gediend!

Contour Straatbaksteen, inspiratiebron van KNB voor ieder betrokken bij de ruimtelijke inrichting van Nederland, besteedde in uitgave #32 al uitgebreid aandacht aan de materialisatie van dit uitdagende project. Klik hier voor de uitgave.