Vul een zoekwoord in:

Wie wordt hét metseltalent 2017?

Velp, 17 januari 2017 

Op 19 januari a.s. starten in Heerhugowaard en Oosterbeek gelijktijdig de voorronden voor het 65e NK Metselen. Op weg naar eeuwige roem maken de deelnemers, 4e jaars VMBO leerlingen Bouwtechniek, kans om door te stoten naar de landelijke finale later dit voorjaar.

Voor het zover is moeten de metselleerlingen gedurende twee dagen hun proeve van bekwaamheid tonen. Zij doen dat onder het toeziend oog van een vakjury. Deze beoordeelt het metselen op maar liefst 6 punten zoals de mortelspreiding, vol en schoonwerken, regelmaat van de voeg en beroepsuitstraling.

De 2 regionale voorronden worden gevolgd door 9 elders in het land. Winnaars nemen deel aan de landelijke finale van het NK Metselen 2017. Deze finale is dit keer in Goes (29 t/m 31 maart). Dan komen de 12 beste metselleerlingen van het land drie lange dagen tegen elkaar uit met als inzet het hoogst haalbare: De Zilveren Troffel!

Met het NK Metselen promoot de Nederlandse baksteenindustrie, via KNB, al 65 jaar ononderbroken het metselvak en bevordert het goed metselonderwijs.

KNB organiseert het NK Metselen in nauwe samenwerking met de regionale vmbo-bouwopleidingsinstellingen, andere koepels in de bouw en de Bouwopleidingsbedrijven die ook locatie van de voorronden zijn.

Voor meer informatie en achtergronden over het metselkampioenschap klikt u hier