Vul een zoekwoord in:

Werkbezoek TK-lid Jessica van Eijs

Eind maart bracht Tweede Kamerlid Jessica van Eijs (D66) een werkbezoek aan KNB. Dat gebeurde op een baksteenfabriek bij Haaften. De politica is in de Tweede Kamer woordvoerder circulaire economie en innovatie voor D66. Alle reden voor KNB om in te gaan op de de meerwaarde van kleiwinning, innovatieve producten uit de sector en hergebruik van keramische producten. Wat dit laatste betreft kwam afvalregelgeving aan bod dat dit hergebruik in bepaalde gevallen onnodig belemmert.

Over het Nederlands innovatiebeleid zei de politica: "Innoveren gaat niet over waar je goed in bent, maar waar je goed in wilt worden". Om die reden bepleit Van Eijs een hervorming van dit beleid. Daarin moeten maatschappelijke uitdagingen en sleuteltechnologie├źn meer centraal komen te staan zodat de economie en werkgelegenheid wordt gestimuleerd en baanbrekende oplossingen een kans krijgen.┬á

Uiteraard maakte een rondleiding door de steenfabriek onderdeel uit van het werkbezoek. De politica was erg enthousiast over wat zij te horen en te zien kreeg.