Vul een zoekwoord in:

Werkbezoek Gelders Gedeputeerde Peter Drenth

Doorpakken en vooruit kijken. Samengevat is dat het motto waaronder de Gelderse Gedeputeerde Peter Drenth (CDA) midden november een werkbezoek aan KNB bracht. Locatie was de baksteenfabriek Wienerberger Kijfwaard West in Pannerden, zodat ook de praktijk van het baksteen bakken aan bod kon komen.

 

Als Gedeputeerde met o.a. energietransitie  en econome  in portefeuille had Peter Drenth alle reden om de bouwkeramische industrie te bezoeken. Dit is een voor de provincie Gelderland belangrijke industriële sector, zodat er interesse is te weten welke energietransitiedoelen en welk tijdpad deze industrie daarbij voor ogen staat. KNB-directeur Ewald van Hal en directeur Operations Wienerberger Jasper Vos zetten de ambitie van de bouwkeramische industrie uiteen. Deze is om in de toekomst met andere energiebronnen emissieloos te kunnen produceren. Dat zou wereldwijd wel een doorbraaktechnologie vergen wat tegelijk de lange adem voor een dergelijke fundamentele innovatie schetst. Niet geheel toevallig iets dat aansluit bij de inzet van het provinciebestuur dat een langjarig investeringsprogramma voor ogen heeft (2019 – 2030). Daarmee wil het zich een betrouwbare overheid tonen, zodat burgers en bedrijven voor een langere termijn weten waar zij aan toe zijn.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de steenfabriek. De politicus toonde zich onder de indruk van wat hij zag maar ook van de al doorgevoerd innovaties om meer met steeds minder te maken. Nog een korte handdruk en weg was de Gedeputeerde, op weg naar de volgende afspraak.