Vul een zoekwoord in:

Wartburg College landelijke winnaar Metselen voor de Lens

Hugo de Jong, metselleerling van het Rotterdamse Wartburg College locatie De Sweaf, ontving uit handen van KNB-directeur Ewald van Hal een set metselgereedschap, plus een feestelijke taart, voor het landelijk winnen van Metselen voor de Lens. 

Dit voorjaar nam Hugo, samen met vakdocent Eelco Versluis en fotograaf en videomaker Jacolien Rog, deel aan de landelijke competitie.

Uitdaging van de wedstrijd is het maken van de meest creatieve, informatie en wervende foto en video over het metselvak en de metselopleiding.

Een deskundige jury koos de Rotterdamse inzending als landelijke winnaar. In het juryrapport omschrijft de jury deze als " … een goed gemaakte film met een logische en consistente opbouw" en " … de opening is verrassend en de afsluiting persoonlijk en wervend: ‘Ik kies voor de metselopleiding!’"

De film en foto leverde de winnaar professioneel metselgereedschap op, beschikbaar gesteld door Super Prof, en een experience-event naar keus met collega-bouwleerlingen van het Wartburg College, beschikbaar gesteld door KNB namens de Nederlandse baksteenindustrie. 

KNB organiseerde de film- en fotowedstrijd voor bouwleerlingen in het vmbo als alternatief voor het metselkampioenschap om de Zilveren Troffel. Dit NK Metselen (‘anno 1953’) kon vanwege coronamaatregelen geen doorgang vinden. De winnende beelden moeten jongeren de komende tijd aanzetten om warm te lopen voor het mooiste beroep in de bouw: metselaar.

Metselleerling Hugo de Jong (l) en docent Eelco Versluis (r)

Metselleerling Hugo de Jong (l) en docent Eelco Versluis (r)

Winnede foto van Hugo de Jong

Winnede foto van Hugo de Jong