Vul een zoekwoord in:

Vurig werkbezoek Tweede Kamerlid Matthijs Sienot (D66) aan KNB

Op uitnodiging van KNB bracht Tweede Kamerlid Matthijs Sienot (D66) eind augustus een werkbezoek aan dakpannenfabriek Woerden van BMI/Monier. Met de fabrikant en een delegatie uit KNB sprak de heer Sienot over slimme, schone en innovatieve oplossingen voor een industriële energietransitie in het keramisch bakproces.

Met in de portefeuille klimaat, energie en gaswinning, had politicus Sienot alle interesse voor een werkbezoek aan de Nederlandse bouwkeramische industrie. Als energie-intensief en aardgas-verbruikend is deze sector potentieel veelbelovend voor de toepassing van waterstofgas of ander duurzaam alternatief. Randvoorwaarden zijn haalbaarheid en betaalbaarheid en behoud van concurrerend vermogen.

Bij een rondgang door de fabriek van gebakken dakpannen (‘uw dak is ons vak’) werd het Kamerlid duidelijk dat voor emissieloos produceren innovatieve doorbraaktechnologieën nodig zijn die ontwikkeld moeten worden. ‘Groene waterstof kan een belangrijke oplossing zijn maar dan moet het wel snel een stuk goedkoper worden’, aldus Sienot die daaraan toevoegde zich daar in Den Haag hard voor te willen maken. Iets waar KNB hem graag aan wil houden.