Vul een zoekwoord in:

Uitgave 72 BAKSTEEN bekent kleur

Nederland is best verwend met baksteen. De producten geven letterlijk kleur aan ons leven! En voor wie de natuurlijke baksteenkleur onvoldoende vindt: met glazuren, keimen, engoberen en smoren is de kleurvariƫteit oneindig te vergroten. De nieuwste uitgave van het KNB-architectuurmagazine BAKSTEEN geeft trends en opvattingen over kleurgebruik in de gevel.

Kleur in de architectuur, dat begint volgens kleurvormgever Leo Faasen bij het bepalen van contrast. Kleuren komen daarna. Faasen adviseert opdrachtgevers, architecten en ontwerpers bij nieuwbouw en renovatie.

Hoe het keramisch kleurenspel de functie van een gebouw kan communiceren blijkt uit de vuurrode gevel van Brandweerpost Wilrijk in Antwerpen. En wie bankiers en advocaten saai vindt moet eens op de Amsterdamse Zuidas gaan kijken. Een staalkaart van baksteenmogelijkheden zie je in de gevels van Sjoerd Soeters: zowel in metselverbanden, uitvoering en kleur: van aardrood, -bruin en warmgrijs tot oranje, geel, groen en zelfs blauw!

Kleur en architectuurā€¦. er is zoveel over te zeggen. In ieder geval ook dat baksteen meer biedt dan alleen rechttoe-rechtaan vormgeving in de natuurlijke standaardkleuren. Het zal reflectie van de tijdgeest zijn dat een toenemend aantal wijken woningen kent met onderling in kleur wisselende, keramische gevels. De gekleurde maar ook kleurrijke gevelbeelden die dit oplevert, geven de buitenruimte beleving. En is dat niet wat we willen?

Het KNB-magazine BAKSTEEN, (oplage 3500) biedt sinds 1990 ononderbroken in controlled distribution informatie over de baksteenindustrie en belicht trends in en opvattingen over baksteen en architectuur. Het wordt toegezonden aan architecten en stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten, opdrachtgevers in de bouw, NL Ingenieurs, centrale en lager overheidsinstellingen, aannemers, HIBIN-leden onderwijsinstellingen en researchinstituten, (vakpers) en relaties van KNB.

Bekijk de uitgave 72 BAKSTEEN: kleur