Vul een zoekwoord in:

Tekst nieuwe Baksteen CAO 2017 - 2019

KNB, FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen werden het in december 2017 eens over een nieuw CAO voor personeel in de baksteenindustrie. De juiste verwoording hiervan nam enige tijd in beslag, maar begin april verscheen dan toch de definitieve en vernieuwde CAO-tekst.

De nieuwe CAO Baksteen heeft een looptijd van 18 maanden, kent een loonsverhoging van 2.75% per 1 januari 2018 en 0.75 % per 1 oktober 2018 en respecteert de centrale afspraak over de private aanvulling van de WW.

Belangrijk is dat partijen met de nieuwe CAO Baksteen willen voorsorteren op een toekomst waarin voor jonge instroom moet worden geconcurreerd op de arbeidsmarkt en oudere werknemers gezond de AOW-gerechtigdheid moeten kunnen blijven halen. Daarom bevat de nieuwe CAO een aantal afspraken die hierop inspelen. Zo zijn de jeugdloonschalen per 1 januari 2018 vervallen en zijn aanzetten gemaakt voor een nog verder te ontwikkelen sectoraal beleid Duurzame Inzetbaarheid.

De Nederlandse baksteenindustrie produceert metsel- en straatbaksteen en poreuze binnenmuursteen. Bij de fabrikanten werken ca. 1.500 mensen die gezamenlijk een omzet realiseren van tegen de 300 mln euro.

Klik hier voor de tekst Baksteen CAO 2017 - 2019.