Vul een zoekwoord in:

Studenten verpulveren stapelrecord

Velp, 22 augustus 2016

Met maar liefst 7,5 cm heeft een team van 10 inkomende studenten Bouwkunde TU Delft een nieuw record baksteenstapelen gevestigd. Hiermee werd het oude record uit 2014 verpulverd; het nieuwe record nu is 141,5 cm!

SteeoWee 2016 - winnaars 

winnaars record baksteen stapelen 2016

Het record werd bereikt tijdens een zeer goed bezochte KNB Baksteenworkshop aan het begin van de introductieweek. Opdracht was het (zonder enig hulpmiddel) los stapelen van een zo groot mogelijk vrije overspanning met maximaal 100 bakstenen. Het winnende team streed tegen 23 andere teams, geformeerd uit een groep van totaal 240 nieuwe studenten.

Voorafgaand aan het stapelfestijn werden de studenten geïnformeerd over de MVO-principes van de bouwkeramische industrie

SteeOwee 2016 - collegezaal

en voerde architect Joris Molenaar van M&Co de studenten figuurlijk langs hoogtepunten van baksteenarchitectuur. Voor een optimaal leereffect werd pas na afloop van het stapelfestijn stilgestaan bij de basale principes van constructietechniek.

SteeOwee 2016 - Jury

Juryleden, v.l.n.r.Theo Haartmans (Vandersanden Group), Joris Molenaar (Molenaar & Co architecten) en Coen de Vries (bestuurslid Stylos)

De jury beloonde niet alleen de grootste overspanning, maar ook het mooiste ontwerp en de meest bijzondere constructie.

KNB organiseerde de baksteenworkshop voor de 6e opeenvolgende keer in nauwe samenwerking met het Delftsch Bouwkundig Studentengezelschap STYLOS. 

Klik hier voor een filmimpressie van de KNB workshop baksteenstapelen