Vul een zoekwoord in:

Studenten TU-Delft maken mooiste baksteencompositie

Velp, 28 januari 2012

Met aansprekende lezingen en een onderhoudend 'backstage' programma was de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek aanwezig tijdens de vakbeurs GEVEL 2012 . De derde en laatste dag was het gebruik van baksteen voor fraaie gevelcomposities het centrale thema.

Architect en lector aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam Jan Peter Wingender verzorgde in het geveltheater een inspirerende lezing over de rol van baksteen in de hedendaagse Nederlandse architectuur. Hij toonde daarbij o.a. de resultaten van een onderzoeksgroep van studenten van de Academie die van zeventien hedendaagse baksteengebouwen de gevelontwerpen onderzocht op techniek, constructie, architectonische expressie en materiaalverbruik.

Aansluitend aan de lezing verzorgde Wingender in de Tontine Lounge de geanimeerde  workshop/contest 'Tectoniek in keramiek'. De aanwezigen werden daarbij uitgedaagd met behulp van minibaksteentjes een mooie gevelcompositie te maken. Zowel studenten, architecten als redacteuren van bouwvakbladen deden mee. Het publiek samen met een vakjury vanuit de keramische industrie beslisten wie de uiteindelijke prijswinnaars werden. Op de eerste plaats eindigden Socha en Donna, 2e-jaarsstudenten Bouwkunde aan de TU-Delft.

Kijkennaarresultaten.JPG


Het publiek moest door de knieën om de gevelcomposities goed te kunnen beoordelen.

Prijsuitreiking.JPG
Jan Peter Wingender reikt de 1e prijs uit aan Socha en Donna