Vul een zoekwoord in:

Steun in de rug voor bijscholing VMBO Metseldocenten

Velp, 8 juni 2017

De door KNB georganiseerde metseltrainingen voor VMBO docenten bouwtechniek voorzien in een groeiende behoefte. Dit blijkt uit de onverwacht grote interesse tot deelname door VMBO bouwdocenten. In 2016 startte de docententraining. In de tweede helft van 2017, bij de start van het nieuwe schooljaar, gaat KNB hier onverminderd mee door op 7, 14, 21 en 28 november in Nieuwegein. Inschrijven voor de training kan hier.

Medio 2015 besloot het Ministerie van OCW het aantal VMBO-profielen terug te brengen van dertig naar tien. Doel was het onderwijs beter te laten aansluiten op zowel een vervolgopleiding als op de arbeidsmarkt. Het resultaat van deze wijziging was dat veel vakken door een docent worden gegeven. Echter zijn niet alle praktijkdocenten voldoende bekend met het geven van metselles. KNB zette daarom een aparte metseltraining voor praktijkdocenten op.

In 2016 en in de eerste helft van 2017 werden door KNB in samenwerking met het Platform VMBO Bouwen-Wonen-Interieur (BWI) al meer dan 35 docenten getraind. De training is mede tot stand gekomen in samenwerking met  Stichting Studiegroep Metselen en wordt gehouden op locatie bij verschillende bouwopleidingsbedrijven in het land.

Naast het trainen van metseldocenten organiseert KNB ook al decennialang het Nederlands Kampioenschap metselen voor VMBO-leerlingen (''anno 1953''). In 2018 wordt dit kampioenschap voor de 66e keer georganiseerd. Voor meer informatie over het NK Metselen klik hier.