Vul een zoekwoord in:

Stampvolle prijsuitreiking finale NK Metselen 2016

Velp, 18 april 2016

Sander Janssen uit Someren, leerling van het Varendonck College in Someren, is winnaar geworden van de 64e editie van het Nederlands Kampioenschap Metselen. De finale vond dit jaar in Emmen plaats. Sander Janssen ontving uit handen van de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jacques Tichelaar, de Zilveren Troffel. Dat is de hoogst haalbare eer in dit vakgebied.

Tweede in het NK Metselen werd Stefan Mak uit Westwoud, leerling van het Martinuscollege in Grootebroek. De derde prijs was voor Tygo Smit uit Alkmaar, leerling van het Petrus Canisius College in Alkmaar.

prijswinnaars NK Metselen 2016

v.l.n.r. Stefan Mak, Tygo Smit en Sander Janssen

Vrijdagmiddag 15 april 2016 ontvingen alle winnaars hun prijzen tijdens een zeer goed bezochte, feestelijke prijsuitreiking in Woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Dat was tevens de finalelocatie van het 64e NK Metselen. CdK Tichelaar, zelf ooit woordvoerder beroepsonderwijs in de Tweede Kamer, roemde het belang van vakonderwijs voor de samenleving. Verder complimenteerde hij de organisatoren met het initiatief om het door jongeren gemetselde finalewerkstuk te schenken aan de oudere bewoners van Woonwijkcentrum Holdert.

CdK Jacques Tichelaar met finalewerkstuk

Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar met finalewerkstuk

Lees hier meer over de finaleweek van het NK Metselen