Vul een zoekwoord in:

Primair Circulair - over de verbinding tussen Nederlandse bouwgrondstoffen en circulariteit

Wat zijn de kansen, mogelijkheden en randvoorwaarden om met Nederlandse bouwgrondstoffen zoals klei, zand en grind de doelstellingen van circulariteit in te vullen? En wat is de relatie daarvan met beleidsdoelen op het gebied van klimaat en natuur?

Met het symposium Primair Circulair openen KNB (bouwkeramiek), FODI (grondstofwinners) en GNMF (natuur en milieu) op dinsdagochtend 9 oktober in Nieuwspoort Den Haag het debat over de positie van nationale grondstoffen bij de grote uitdagingen van het moment waarvoor de bouwsector zich gesteld ziet.

Zo komt de ambitie tot een Circulaire Bouweconomie op een moment dat de bouwopgave groter is dan ooit. Bouwwerken moeten bovendien energieneutraal worden, betaalbaar blijven én een goede milieuprestatie hebben. Verder vragen maatregelen rond klimaatadaptatie, behoud van natuurlijk kapitaal en verbetering van de biodiversiteit de aandacht. Alles bijeen een enorme opgave om al deze uitdagingen gelijktijdig en goed te combineren.

Aan het symposium leveren een bijdrage:
Reinier van den Berg - weerman en klimaatdeskundige (dagvoorzitter)
Taco van Hoek - directeur EIB
Petra Souwerbren - directeur GNMF
Annemarie van Doorn - directeur Dutch Green Building Council
Co Verdaas - Adviseur - Hoogleraar gebiedsontwikkeling TU Delft

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deelname aan het symposium. Heeft u interesse, stuur dan een mail met uw gegevens naar het secretariaat van KNB via info@knb-keramiek.nl