Vul een zoekwoord in:

Overname baksteenindustrie

De Oostenrijkse fabrikant van gebakken bouwproducten Wienerberger heeft bekend gemaakt de krachten te bundelen met de Gelderse baksteenfabrikant Daas Baksteen. Daas Baksteen maakt metselbaksteen, straatbaksteen en is bekend van het innovatieve droogstapelsysteem ClickBrick.

Door de overname komen de fabrieken en 125 werknemers van het familiebedrijf (‘anno 1890’) in handen van Wienerberger, dat in Nederland 16 productievestigingen heeft op het gebied van gevel- en straatbaksteen, binnenmuurbaksteen, gebakken dakpannen en raamdorpels.

De stap van Wienerberger betekent een verdere consolidatie in de baksteenindustrie, en komt nadat begin 2017 de Belgische baksteenfabrikant Vandersanden drie fabrieken voor gevel- en straatbaksteen overnam van het Ierse CRH Clay Solutions. 

Het totaal aantal baksteenfabrieken bedraagt anno 2018 31 en is, na de recente overname, in handen van 11 ondernemers. Alle krachtenbundelingen gebeuren binnen de kring van leden van KNB, de koepel van de in Nederland gevestigde bouwkeramische industrie, dat daarmee een onveranderde positie behoudt.