Vul een zoekwoord in:

Oproep aan EC-voorzitter Juncker: vergeet de maakindustrie niet!

In aanloop naar 'De Staat van de Unie' op 13 september a.s., verheft de Europese maakindustrie haar stem en maakt het zich via #Industry4Europe zichtbaar. Het wil helpen invulling te geven aan de visie, die Europese Commissievoorzitter Juncker binnenkort afgeeft. Deze staat in het teken van een veilig, welvarend en inclusief Europa in de toekomst. Klik hier voor de Joint Declaration.

Een sterke maakindustrie is van groot belang voor welvaart, welzijn en werkgelegenheid van iedereen in Europa. Deze sector zorgt voor 34 miljoen directe banen, een veelvoud aan indirecte werkgelegenheid in Europa en is een motor voor economsiche groei.

Gezamenlijk geeft de Europese maakindustrie een duidelijk signaal aan Jean-Claude Juncker: 'vergeet de industrie niet, deze is belangrijk voor heel Europa, nu en in de toekomst!'. CerameUnie, de Europese koepelorganisatie voor de keramische industrie, en KNB ondersteunen deze boodschap. 

SOTEU

De toespraak is te zien door op de website van de Europese Commissie, onder het kopje 'what's being said on social media', een e-mailadres in te vullen. Op 13 september wordt de link naar de livestream per mail verspreid.