Vul een zoekwoord in:

Oost-Nederland: proeftuin voor energietransitie

Onder dit motto organiseerde The Economic Board Arnhem/Nijmegen in samenwerking met o.a. VNO-NCW Midden en Nederland Slim Benutten een digitaal werkbezoek voor (kandidaat) Kamerleden. Thema: de energietransitie. KNB gaf stem aan de maakindustrie.

Wat zijn de uitdagingen in de regio en hoe kan Nederland op een slimme manier de oplossingen benutten die Oost Nederland te bieden heeft? Duurzame energie uit wind, zon, restwarmte en waterstof zijn nodig voor een geslaagde energietransitie maar wat is nodig om deze te laten slagen?

Tijdens het digitale werkbezoek laat moderator Raymond Reesink aanstormende Kamerleden kennis maken met de kansen die Oost Nederland biedt: Nederland Slim Benutten! Het gaat over decentrale energiesystemen, CONNECTR Innovation Lab als katalysator voor de energietransitie en over de energie intensieve maakindustrie.

Na een korte introductiefilm laten Vandersanden-directeur Michel Degen en KNB-directeur Ewald van Hal namens de tapijt-, papier-, voedingsmiddelen- en keramiekindustrie hun licht schijnen over het vraagstuk.

De boodschap: maak de inzet van duurzame alternatieven mogelijk, zorg voor een regionale aftakking van de waterstof-ringleiding, zorg voor centrale regie uit de Rijksoverheid en vooral: zorg dat bedrijven in Nederland willen -blijven- verduurzamen.

Klik hier voor de introductiefilm.