Vul een zoekwoord in:

Ontwerpwedstrijd TU Delft luidt start in van NK Metselen 2020

Het ontwerp ‘Praatbankjes’ is winnaar geworden van de Ontwerpwedstrijd van de TU-Delft en KNB.

Daarmee staat in grote lijnen het finalewerkstuk vast dat eind maart tijdens het NK Metselen 2020 gerealiseerd gaat worden. Het NK Metselen is het landelijke metselkampioenschap van de baksteenindustrie voor vmbo metseltalent. Inzet is het winnen van de Zilveren Troffel. In 2020 is de driedaagse, landelijke finale in Someren.  Deze finale volgt op zeven 7 regionale voorronden, waarvan de eerste half januari van start gaat.

 

Aan de ontwerpwedstrijd namen acht teams van 29 studenten deel. Zij ontwierpen speelse zitbankjes, bestemd voor het nieuwe schoolplein van het Varendonck College in Someren. Deze school zal in maart gastheer zijn voor de landelijke finale.

In de ingezonden ontwerpen was een grote variatie in realiseerbaarheid. De landelijke vakjury van KNB en directie van het Varendonck College kozen uiteindelijk het project ‘Praatbankjes’, ontwikkeld door de studenten Femke Groot, Femke van der Laan, Rosa de Kruif en Maxime Spapens.

In een toelichting omschreef de jury het ontwerp als mooi en simpel en uitvoerbaar in verschillende variaties. De komende tijd wordt het ontwerp in overleg met de ontwerpers verder uitgewerkt tot de opdracht waarmee de vmbo-metselaars van 25 t/m 27 maart  in Someren aan de slag gaan.

Zie voor alle actualiteiten over het NK Metselen de website www.metselwedstrijden.nl