Vul een zoekwoord in:

NMD gegevens keramische dakpannen geactualiseerd

Velp, 4 november 2016

Sinds november 2016 bevat De Nationale Milieudatabase (NMD) de meest actuele milieugegevens over keramische dakpannen. Daaruit blijkt dat bij een (referentie)levensduur van 75 jaar de keramische dakpan milieutechnisch gunstiger scoort dan de betonnen variant.

Partijen in de bouw hebben belang bij juiste, actuele en volledige milieugegevens van bouwproducten. KNB ziet daarin een taak voor bouwkeramische producten.  KNB roept de bouwbranche op bij het gebruik van milieugegevens uitsluitend gebruik te maken van de meest actuele gegevens vanuit de Nationale Milieudatabase.

De Nationale Milieudatabase - beheerd door de neutrale Stichting Bouwkwaliteit (SBK) - is in Nederland dè basis voor goedgekeurde instrumenten om de duurzaamheid van bouwwerken en bouwmaterialen te bepalen. Het hart daarvan vormen de meest actuele LCA-gegevens van materialen en producten. Alleen als alle partijen gebruik maken van gegevens uit de laatste versie van deze database is geborgd dat berekeningen van de milieuprestatie van bouwwerken uniform, juist en actueel zijn.