Vul een zoekwoord in:

Nieuwe kinderwebsite: Over Baksteen en Zo

’Wie heeft de baksteen uitgevonden’? Voor antwoord op deze en andere vragen kunnen kinderen voortaan online terecht op de baksteen-pagina van De Surfsleutel. Samen met het al bestaande kinderboek ‘Het geheim van de Baksteen’ wil branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek kinderen helpen om hun leefomgeving beter te leren begrijpen. Voor docenten op de basisschool is een lesbrief beschikbaar. KNB nam het initiatief omdat de kinderen van nu de baksteen-ontwerpers, -verwerkers en -gebruikers van morgen zijn.

Met andere ogen leren kijken

De baksteenpagina op kinderwebsite De Surfsleutel vertelt basisscholieren in hun eigen taal het verhaal van de baksteen. Met foto’s, filmpjes en tekst maken kinderen de reis mee van rivierklei, via de fabriek naar de baksteen die in hun huis of straat is verwerkt. Ook is informatie opgenomen over het beroep van metselaar. Met de informatie wil de georganiseerde baksteenindustrie via branchekoepel KNB de jongeren van nu helpen om met andere ogen naar hun leefomgeving te kijken. Tegelijk kan het interesse opwekken later iets met die baksteen te gaan doen. Op deze wijze past het initiatief ook prima bij diverse landelijke initiatieven om jongeren te interesseren voor techniek en voor de bouw. 

De Surfsleutel

Kinderinternet De Surfsleutel biedt een voor kinderen vriendelijke omgeving om veilig informatie op internet te vinden. De website is bedoeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 – 14 jaar. De website is de online portal naar vele duizenden creatieve, ontspannende en educatieve pagina’s en is voor iedereen kosteloos toegankelijk . 

Het geheim van de baksteen

Eerder in de tijd introduceerde KNB het kinderboek ‘Het geheim van de baksteen’. Dit in samenwerking met educatieve uitgeverij Delubas ontwikkelde boek bevat niet alleen een spannend (voorlees-)verhaal maar ook in beeld informatie over de productie van baksteen, het uit klei gebakken bouwproduct.